sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Ikisuosikkini - Garmisch Partenkirchen

Monesti minulta tiedustellaan, mikä on lempikaupunkini. Yksi on ylitse muiden, se on Amsterdam, mutta sen jälkeen tulee sitten koko liuta lempikupunkeja. Tässä siitä pitkästä liudasta yksi suosikkini.

Tänään televisiosta on tullut jos ja vaikka mitä alppilajeja. Kuvat ruudulla käväisevät tutuilla mestoilla. On kiva katsella tuttuja paikkoja, mutta kovan matkakuumeenhan se tekee! Yksi ihan lemppareistani on Garmish Partenkirchen.

Miksi?


Saksan Baijerin osavaltiossa sijaitseva Garmisch on idylinen pieni n25 000 asukkaan kaupunki. Kaupunki on jaettu kahteen keskukseen, joista Farchant on syrjemmällä, sekä paikallisten asutuskeskus. Farchantissa on tarjolla muutamia hotelleja, kuitenkin hieman edullisemmin kuin itse Garmischin keskustassa, ainakin kiireisimmän kesäsesongin aikaan.  


Muutama vuosi sitten yövyimme muutaman yön juuri Farchantin keskustssa. Bussiyhteydet kulkevat Garmischiin hyvin ja matka kestää paikallisbussilla n15 min, hinta alle kolme euroa. Farchantissa hotelliksemme valikoitui Hotel Alter Wirt. Hotelli tarjosi hyvät moottoripyöräparkit, sekä pesupaikat pyörille, kehnon ruuan, ihan liian innokkaan ja kärkkäästi puhuvan tarjoilijaherran, sekä siistin huoneen hyvällä sängyllä. Huoneessamme oli upean iso parveke ja onneksemme saimme ystäviemme kanssa viereiset huoneet, sekä viereiset isot parvekkeet. Parvekkeella kun on niin kiva viettää vielä sitä loppuiltaa edullisen punaviinin merkeissä. Kallein viini paikalliskaupassa maksoi sen kolme euroa. 







Itse Garmisch-Partenkirchenin keskusta on idylinen alppien ympäröimä kaupunki. Alppisumun yllättäessä kaupungin ympäröimiä Alppeja ei voi nähdä, mutta selkeällä säällä näky on huikean kaunis. Keskustassa on huippulaadukkaita urheiluvaatekiikkeitä, vaatekauppoja, 


kenkäkauppoja. Laatu on sana, joka ihan ensimmäisenä tulee mieleeni kauppojen, ravintoloiden, sekä kahviloiden valikoimasta. 


Kaupunki on kakkujen taivas. Keskustasta voit löytää kakkukahviloita, jotka ovat avanneet ovensa ensimmäisen kerran 1800 -luvulla. Tarjoilijat ovat pukeutuneet perinnepukuihin valkoisine röyhelöpaitoineen, sekä laadukkaasta villasta tehtyihin hameisiin. Kävellessäsi voit tavata alpihattuun, polvihousuihin, sekä nahkahenkseleihin pukeutuneen vanhan herran käsikynkässä rouvansa kanssa, joka on valinnut ylleen paksua raidallista villaa olevan hameen liiveineen.


Garmischissa valitsimme yöpaikaksemme Altlas Post Hotelin. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, Marienplaz 12, joka on kaupungin pääkatu. Monessa hotellissa olen öitäni viettänyt, mutta tämä kyseinen lunasti paikkansa sydämestäni. Hotelli tarjoaa hyvin laadukkaat puitteet, vanhan koristeellisen rakennuksen, e r i n o m a i s e n aamiaisen, tuoreita croissanteja, hilloja, juustoja, tuoreita munia. Raikasta tuoremehua ja laajan kahvivalikoiman.


...ja tunnelmallisen baarin. 




Alunperin varaamamme yksi yö vaihtui vartin harkinnan jälkeen kahteen yöhön. 

Hintaa yölle tuon kiireisimmän sesongin aikaan elokuussa tuli 86 euroa ekalta ja 76 euroa toiselta yöltä. Varauksia emme olleet tehneet etukäteen vaan varasimme yön päivää ennen saapumista Bookingilta. Klik klik, nyt just tällä hetkellä saisi yön hintaan www.booking.com/Atlas-Posthotel









Saapuessamme kaupunkiin satoi, satoi kylmää alppisadetta ja vettäpitävät motohousuni olivat pettäneet pitävyytensä. 


Oli vähän vilu, lämpötila oli laskenut 15 asteeseen Italian 30 asteesta, ja kaikki saman päivän aikana. 


Mutta voi, miten juuri sillä hetkellä mikään ei tuntunut muulta kuin hyvältä, seikkailulta. Elämänmakuiselta unelmalta. Silloin oli hyvä ja silloin tiesin, että tämä kaupunki tulee ikuisesti olemaan yksi sydämeni kaupungeista, ikuisesti.

 


Nähdään taas.


Johanna, moi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti