sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pakkaamista moottoripyörämatkalle noin 39 litraa

Siinä on sellainen tekemisen meininki kun aletaan pakkaamaan parin viikon moottoripyöräreissuun. Ok, ootteko funtsinut lähtiessänne parin viikon lomalle, että saatte k a i k e n (myös ne kauneudenhoitovermeet) mukaanne about Prisman pussiin pakattuna? Ai ootte. No ette oikeesti oo, ellette ole alan harrastaja. Kukaan nainen ei kait oikeesti pakkaa lomalleen ihan lian pientä matkalaukkua ellei olosuhteet sitä sanele. Mä en osannut ajatella, että se tila on niin pieni.




 Onhan se ihan hiton pieni tila. Mutta kokemus opettaa ja virheistä oppii. Olen vuosien saatossa onnistunut aina vain paremmin. Ja osaan jo välttää suurimmat karikot. Erikoisia valintojakin on tullut tehtyä, kuten eräänä vuonna kun olin pakannut mukanani melko suuren lady shaverin, paksun neuletakin, sekä pitkän maximekon, joka söi tilavuudesta yli kymmenen prosenttia.

Muutama sananen varusteista. Ja duunihommien kautta oon myös muodin asiantuntija. Onhan se snadisti haasteellinen yhtälö - osata pakata moottoripyöräreissulle olemalla jotenkin ihmisen näköisesti staili, kelillä kuin kelillä,  HUH.


Ai mitä sitten pitääpi ottaa huomioon, no;
-nopeasti kuivuvaa - joudut luultavasti pitämään pyykkipäivää vähintään kolmen päivän välein
-pieneen tilaan menevää
-rypistymätöntä
-helposti yhdisteltävää
-tarpeeksi kahdeksi viikoksi
-lämmintä vaatetta, sekä helteelle sopivaa - lämpötilaerot euroopassa voivat olla +10 - +40 astetta 
-sellaista, joka mahtuu 39 litraan

Haa. Sitten mennään.

Finnlinesin paatti Saksa-Suomi

Ensiksi...onko sinulla yhdet kengät, jotka sopivat A: helteeseen B: viileään sadeilmaan C: mekon kanssa D: housujen kanssa E: menevät pieneen tilaan. Toisilla on, mun piti jalostaa valintoja, minulla ei ole.

Siinä menee vaatekauppias from Finland ;D
Ja toiseksi...Haluat mukaasi takin, koska lämpötila voi olla +10 ja haluat kävellä illalla paikalliseen ravintolaan syömään päivän ensimmäisen kunnon aterian. Oh, mikä olisi hyvä vaihtoehto?  Takki vie tilasta melkoisen tilan ollessaan väärän kokoinen. Ps. neuleesta menee sade ja tuuli läpi ;) älä harkitse tätä takin tilalle.


Huh hellettä, aurinko hellii ja mittari näyttää +35 astetta.  Vihdoin on kuumaa. Ihanaa loikoa auringossa ja virkistäytyä illallisella fiinissä ravintolassa. Pitääköhän tämä vaate pestä tämän helteen jälkeen? Mutta ehtiikö se kuitenkaan kuivua yön aikana? Mikään ei kuivu muutaman tunnin aikana.


Kokemus opettaa ja virheistä oppii, niinhän se on. Muistan miten ensimmäiselle matkalleni pakkasin niin paljon vaatteita, että puolessavälissä matkaa en jaksanut enää joka aamu sulloa vaatteita messiin vaan kylmästi jätin hotellisiivoojan löydettäväksi alusvaatteita, toppeja, ja jopa farkut, joita en enää halunnut pakata mukaani.

Mukanani moottoripyörämatkoillani kulkee aina rakas reissuvihkoni. Siihen kirjoitan matkan päätyttyä mukaan ottamani vaatteet, meikit ja muut härpäkkeet. Reissun loputtua laitan itselleni muistiin mikä oli tarpeellista, mikä taasen ihan silkkaa ylimääräistä. Viimevuonna taisin kirjoittaa isoilla kirjaimilla: MUISTA - AINA VOIT LÄHETTÄÄ KOTIIN JA OSTAA MATKALTA. Ja lopuksi vielä PS. ole kiltti ja usko :) piirsin vielä hymiön itselleni

Tuo kotiin lähettämien on myös testattu. Saksassa ainakin DHL hoitaa homman edullisesti kotiin asti, eikä veloita palvelustaan meidän Postimme hintoja. Suuri paketti maksoi 15€ kun lähetin Garmisch Partenkirchenistä kotiin uudet kengät, sen maximekon, bikinit, sandaalit ja joitain karttakirjoja.

Top oivallukseni:
Ihan paras oivallukseni on K e v y t u n t u v a . Ehdottomasti reissaajan parhaimpia sijoituksia matkavaatteiden suhteen. Saat pakattua tämän lämmittävän tilaihmeen pieneen minigrip pussiin ja voit käyttää tätä myös neuleen asemasta mekon kanssa. Tämä löytö saa 100% oivalluspojoja ;)


Kengät: Noh, eihän tuollaisia kenkiä ole minun maailmassani olemassa. Tehdään kompromissi. Kengät on oltava nahkaa, koska nahka hengittää. Kengissä ei voi olla korkoa, koska korko vie tilaa ja on rankkasateella vähän typerän näköinen valinta. Päädyn matalaan pohjaan, ja mokkanahkaan.

Alusvaatteiden materiaalit on hyvä olla sellaista nopeasti kuivuvaa sorttia. Vältä ehdottomasti puuvillaa. Sukat myös, niiden on sovittava motokenkien kanssa, sekä niiden valitsemiesi monikäyttökenkien kanssa, jotka olet pakannut mukaan.  Onkohan nilkkasukka kivan näköinen mekon kanssa? Footiet kuitenkin, tai stepsit. Ajokenkien kanssa hyvä valinta on ohuet hengittävät ja kosteutta siirtävät tekniset sukat. Retkikaupat ja sporttikaupat tarjoavat hyvän valikoiman näitä.

Yläosat. Montaa et voi ottaa mukaasi. Ajotakin alla on hyvä pitää tilanteen mukaan, joko A: kosteutta siirtävää tai B: lämpöä pitävää puseroa. Nämä kummatkin pakolliset puserot vievät tilaasi sieltä rapiat kolmestakymmenestä litrasta ;) Partio, ja urheilukaupoista teet tässäkin hyviä löytöjä. Minulla käytössä kylmille ilmoille Rukkan ohut fleece ja kuumille ilmoille urheiukaupan pitkähiainen juoksupusero. Pitkät hiat ovat ehdottomat superhelteellä, jotta saat ajopuvun irti ihostasi.

Minä tykkään meikata. Ja tykkään meikata myös motomatkalla. No, eihän siellä voi mitenkään laahata mukanaan koko valikoimaa, kaikki pohjustusvoiteet, valokynät ja yövoiteet voit jättää odottamaan arkea.  Valitsen mukaani ihorasvan kokonaisuudessaan, mutta ihan kaikista muista tuotteista sitten matkakoot. Kosmetiikkakauppani antaa usein mukaani pieniä näytepakkauksia ja niitä  on mukava pakata matkalle mukaan. Myös yhden shampoon ja suihkusaippuan pakkaan hotellikoossa mukaan. Hiustuotteista vain lakka matkakoossa päätyy mukaani, hoitoainetta käytän jos sellainen majoituksesta löytyy. Meikeistä otan mukaani vain värivoiteen, poski ja huulipunan, kajalin ja ripsivärin. Kulmat ja ripset värjäytän ennen matkaa. 
Pitää sitten vaan hyväksyä, että tuolla kypärän alla ei se tugga pysy millään kuohkeana, eikä ne meikit kasvoilla kypärähupun liimautuessa kiinni ihoon. Reissussa vähän rähjääntyy, kuuluu lajiin.



Vuoden 2015 Eurorourille mulle pääsi sitten mukaani:
-2 paria sukkia + ajoon omat ohuet tekniset sukat
-alusvaatteita muutama pari, nopeasti kuivuvaa
-2 paitaa + hiaton sporttipaita, tekninen t paita
-trikoinen musta mekko, hiaton, koska tällöin pysyy raikkaampana superhelteillä
-kevytuntuva
-villasukat
-huivi, ilman huivia ja villasukkia en lähde millekkään reissulle
-sporttitrikoot
-trikoinen ohut pitkä jakku
-1 kengät
-trikoiset löysät housut
-ajotakin päälle sadetakki erittäin kylmiä sadeilmoja varten

-aurinkolasit

-meikkipussi
-reissuvihko
-passi
-puhelimen laturi
-kamera
-suihkedeodorantti, tämä raikastaa kummasti
-pieni pussukka rahoille ja maksukorteille, en ota käsilaukkua koskaan mukaan


Variantteja pukeutua näillä vaatteilla on muutamia:

Mustan hiattoman mekon kanssa voi yhdistää ilman mukaan joko trikoisen ohuen jakun tai kevytuntuvan. Musta trikoomekko on ollut mukanani joka matkalla ja omistankin samanlaisia mekkoja kaksin kappalein. Mekko on luottovaatteeni, A linjainen venekauluksellinen polvimittainen simppeli trikoomekko. No, juu eihän noista matkakuvista sitten aina tiedä milloin ne on otettu.



Pakkaamme mieheni kanssa molemmille omat sivulaukut. Pakkaamista, sekä purkamista ajatellen on hyvä hankinta sivulaukkujen sisäkassit. Meillä käytössä Givin kankaiset sisälaukut, jotka ovat kestäneet kovaa käyttöä jo monta vuotta. Ehdottoman suositeltava sijoitus. On kätevää ottaa mukaan kevyt kangaskassi painavan sivulaukun sijaan. Siinä sitä kannettavaa muutenkin jo on kypärien ja varusteiden lisäksi. Yleensä vielä snadi helle ja majoitus ilman hissiä :)




Kaiken kaikkiaan, minä pidän pakkaamisesta. Silloin reissu alkaa saamaan todelliset suhteet, vatsanpohjassa kutittaa ja pieni matkajännitys hiipii.



Mitenköhän mulle käy tänävuonna? Toistuukohan sama kuin ennenkin.? Juuri valmiiksi pakattu laukku puretaan ja aloitetaan alusta. Otetaan vielä yksi pusero pois, vaihdetaan housut ohuempiin ja jätetään taas ne bikinit kotiin. Kuulunee pakkaamisrutiineihni.








Kesällä Cellen kaduilla, ihanassa lempeässä auringonpaisteessa ulkoiluttamassa lempihuiviani ja ikisuosikkiani, oranssia maailmaa nähnyttä kevytuntuvaani. Takki alkaa pian nähdä viimeisiä kilometrejään ja jostain pitäisi löytää tilalle yhtä hyvin palveleva herkku. Ja mielellään tällainen Hollanninoranssi. Vinkkejä kaivataan kipeästi.


Cellestä matkamme jatkui kohti Travemundea ja Finnlinesin paattia. Cellestä saakin ihan oman tarinansa kerrottavaksi. Siitä sitten toisella kerralla.


Kiitos kun olit matkassani, nähdään taas


Johanna, Moi












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti