lauantai 24. kesäkuuta 2017

Terveisiä matkan varrelta

Hola, se on kesä nyt, keskikesä ja juhannus. Lomat on vielä tältä vuodelta onneksi edessä ja suunnitelmat tulevia reissuja varten pitkälti suunniteltu. Niistä lisää lähemmin.

Ulkona sataa ja lämpötila hipoo nippa ja nappa +10, tadaa. Tänään kotiuduimme Helsingistä, jossa käväisimme motskalla juhlimassa Juhannusaattoa.

Yövyimme erittäin persoonallisessa hotellissa, Hotel Rantapuistossa, Vuosaaressa. Hotelli on rakennetu -63 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi. Sijainti on mahtava, aivan meren rannalla, metsän keskellä. Voin lämpimästi suositella, mikäli haluat pienen pakomatkan arjen hälinästä kauniin luonnon keskelle. www.rantapuisto.fi

                                    

Kesäreissut kun teemme aina kaksipyöräisellä, kuten monena kesänä tätä ennen. Tässä pikku muisto viime vuodelta.
Terveisiä matkan varrelta. Aloitetaan se vaikka niin :)


sunnuntaina 17.7.2016 Kaunas, Liettua

"Puhelimen kello herättää 6.50 ja seitsemältä olen kavunnut itseni Perkuno Namai Parkin aamiaishuoneeseen. Tarjolla on hyvä valikoima aamiaista, ja hyvä niin, päivästä on tulossa pitkä.

                                     

Olemme matkalla Liettuasta Puolaan ja seuraavaksi yöksi olemme varanneet huoneen Teczna, Pensjonat Emocjasta. Suunniteltu päiväsiirtyminen about 500km ja navigaattori arvioi siirtymäajaksi sen seitsemän tuntia. Mutta, näillä huudeilla on totuttu lisäämään tuohon arvioon aina reippaasti lisiä. Puolan teitä parannetaan kovaa vauhtia ja tietyöt hidastavat liikennettä, myös rekkaliikenne on melko vilkasta. 

Virkeänä, kohti uusia tuulia klo 8.20 starttaamme. Ajelemme maaseudulla ja eteneminen on todella hidasta. Käväisemme siinä aamupäivällä myös Valko-Venäjän rajalla tervehtimässä intopiukeita ja huumorintajuttomia rajasotilaita. :)

                                      

Puolan maaseutu on kaunista, täällä voit vielä nähdä tienvarsien ketokukkia, jotka ovat monta vuotta sitten kadonneet meidän kotimaisemasta. Täällä tuntuu kesä siltä vanhan ajan lapsuuden kesältä, jolloin kesät olivat pitkiä ja kuumia, jolloin villikukista sai punottua monivärisen seppeleen.


                                                       

Hitaat mutta mielenkiintoiset tiet veivät meidät perille klo 19.30. Matkaa kertyi ajallisesti sen kymmenisen tuntia. Siinä ehtii jo nähdä hienosti vaihtuvaa maisemaa. Kiva pikkuhotelli sijaitsi lähiössä, rauhallisella paikalla. Hintaan 42,50/yö sisältyi pienimuotoinen,mutta asiansa ajava aamiainen.
                                       

Lähiötunnelmaa ja pizzaa iltapuhteeksi. Kylmä olut maistui pitkän päivän jälkeen. On tuolla Puolan maassa halpaa. Mikään ei tunnu maksavan mitään. On aivan sama mitä tilaat niin lasku on alle kaksikymmentä euroa.
                                      

Etappi Kaunas-Teczna, done. Seuraavana päivänä meitä odottaa uudet maisemat, erilainen maanantaipuhde luvassa. Edessä häämöttää Ukraina."

                                       

Pipoa päähän ja keskikesän juhlasta nauttimaan. Nyt just ei näyttäisi satavan.



Johanna, Moi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti