sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kauneimmat viinireitit -kirjavinkki viikonloppuun

Heissan heissan. Nopea kirjavinkkaus ruudun sille puolen. Tulipa mieleeni, tuossa muutama postaus sitten mainitsemani reittisuunnittelun apuvälineeni. Kerroin postauksessa Google mapsista, jota varmaankin teistä kaikki muutkin olette käyttäneet. Se on kyllä työkalu nro 1. Ehdottomasti.

Rüdesheim, Saksa
Tuossa viime joulun aikaan ilokseni löysin tosi kattavan ja valtavan mielenkiintoisen kirjan Euroopan Viinireiteistä! Teille, ketkä olette myös kiinnostuneet matkustamaan viinireiteille annan lämpöiset suositteluni kirjalle. Kirja on Karttakeskuksen: Euroopan kauneimmat Viinireitit ja kertoo suosituksensa parhaista matkakohteista Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Italiassa, Saksassa ja Itävallassa. 

Klotten, Saksa

Kirja on kauniisti kuvitettu, sekä antaa valmiita reittejä matka-aikasuosituksineen. Sivuilta löydät niin kuuluisimpien viinialueiden, kuin vähemmän tunnettujen viinitilojen viinireittejä. Tekijänoikeudellisista syistä, en nyt laita kirjasta kuvaa, mutta suurimmista kirjakaupoista tämän varmasti löydät. Itse tilasin Adlibrikseltä. Klik --> Adlibris

Viinillä Colmarissa

Tämä kyseinen kirja oli yksi suunnitteluni tärkein apuväline viimeisimmällä Euroopan matkallamme, kun suunnittelin paluumatkaa Ranskasta Saksaan. Tänä vuonna kirjan sivuilta matkallemme valikoitui Reinlaakson Riesling -reitille osuva idylinen Rüdesheim, sekä Ranskan Alsacen alueen kaunistakin kauniimpi Colmarin pikkukaupunki. Molemmat edellämainituista ovat oman postauksensa arvoisia kaupunkeja. Niistä toisella kerralla. 


Colmar, Ranska
Nämä Europan viinireitit ovat myös paikkoja, joille ihan vahingossa ei eksy. Huolellinen etukäteissuunnittelu ennen matkaa palkitsee sitten aivan varmasti reissussa. Ja. Sitten on matkassa joskus vähän yllätystekijöitä, kuten tänä vuonna, kun Tour De Francen reitti kiersi juurikin etukäteen mietittyä reittiä Mulhouse-Colmar. Ei sinne silloin sekaan kannata mennä, vaikka monien asioiden sekaan kyllä motskalla mahtuukin.

Kaunista loppukesän viikonloppua sinulle,

-Johanna-Moi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti