sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Seikkailu alkakoon! via Baltica

Eurotour Part 1
Nyt kun aikaa on kulunut viimeisimmästä Eurotourista  ja vähän saanut etäisyyttä asiaan, voisin kertoa sinulle yhden vuoden Eurotourin etenemisen reitteineen ja majoituksineen. Yritän jakaa vinkkejä tässä postaussarjassa hyvistä majoituksista, sekä myös hudeista, reittivalinnoista, jotka kannattaa laittaa muistiin, sekä tunnelmia reissusta. 
Aloitamme tulevan matkan suunnittelun hyvissä ajoin, useimmiten helmikuun motomessujen jälkeen. Suunnittelemme mitä kautta eurooppaan matkaisimme ja siitä se lähtee. Voisin kirjoittaa suunnittelusta jonain toisena kertana. Lähdetään nyt reissaamaan. Tästä se silloin lähti.


Päivät 1&2





Vuosien varrella olemme matkanneet eurooppaan prätkällä monella tavalla. Ruotsin läpiajo, sekä Finnlinesin laiva on kokeiltu. Pyörän pakkaaminen Motologistican kyytiin itse perässä lentäen, kaikki nuo on kokettu. Myös Via Baltica, joka paranee vuosi vuodelta yhä vetävämmäksi baanaksi. 
Eurotour alkoi tällä kertaa Tallink Siljalla. 
Valitsimme matkustaa loungessa ja tämä osottautui erinomaiseksi vaihtoehdoksi. Loungessa on tarjolla pientä suolaista, sekä makeaa, virvokkeita ja kahvia. Mukavat tilat oleskella ja oma wc, sekä televisiot. Vähän rauhallisempaa matkustamista, jos haluaa rauhottua ja varmistaa mukavan istumapaikan matkalle. Pieni lisähinta lippuun on joka euron arvoinen. Lippu kahdelta aikuiselta+yhdeltä moottoripyörältä Lounge -paikalla maksoi 109€. Tämä on oma suosikkini matkata kohti eteläeurooppaa. 



Salatsi, Latvia 
Ensimmäinen yö vietettiin Salatsissa, Latviassa, n200km Tallinnasta. Koska matkustimme iltapäivälähdöllä otimme ensimmäisen yön vain pienen ajomatkan päästä Tallinnasta. Kapteinu Osta sijaitsee aivan pikatien välittömässä läheisyydessä, mutta silti omassa rauhassaan meren rannalla. Erinomainen valinta, mikäli kaipaa hyvää ilmastoitua yöpymispaikkaa matkalla via Balitcaa etelään tai paluumatkalla Suomeen esim aamupäivän lähtöön Tallinnasta.
Saavuimme perille hotelliin yhdeksän jällkeen ja ehdimme vielä sopivasti tilaamaan ruokaa ennen sulkemisaikaa. Perushyvä edullinen hotelli, josta löytyy turvallinen parkki moottoripyörälle. Pieni moite hotellin ravintolan hintatasosta vrt. Latvian hintatasoon. Olutpullon hinta oli 4€, joka on kyllä kovin ylihintainen. Plussaa taasen omasta parvekkeesta merinäköalalla, sekä rauhallisesta majoituksesta.



Bialystok, Puola 
Aamulla lähtö aurinkoisesta Salatsista kohti Bialystokia, siirtymää n600 km. Tiet vetivät hienosti tänä vuonna, ihan lähes koko matkan! Kolmen pysähdyksen taktiikalla perille. Puolan rajalla laitettiin sadepuvut, mutta paljoa ei jaksanut sataa. Perillä majoituksessa vähän ennen viittä ja vajaa kahdeksan tunnin matkapäivä takana. Majoitukseksi valitsimme hyvät arvostelut saanut Goscinec Folwark Nadawki. https://folwarknadawki.pl

 Kriteereinä valintaan 1.sijainti moottoritien läheisyydessä 2. ilmastointi 3.ravintola+aamiainen 4.moottoripyörälle turvallinen parkki 5.hinta. Kaikki annetut kriteerit täyttyivät ja hotelli on täyden kympin paikka. Todella siistit huoneet, ystävällinen henkilökunta, sekä erittäin hyvää ruokaa. Hintataso tässä hotellissa on edullinen ja myös tälle paikalle voin antaa ehdottomasti suositukseni, mikäli haet saman tyyppisilllä kriteereillä istellesi majoitusta via Baltican varrelta.  Erityismaininta vielä erittäin hyvästä ja tuoreesta aamupalasta. Paljon reissanneena sijoittuu minulla  kärkisijoille tämän tyyppisistä majoituksista.





Dear reissuvihko:

"Kaksi ensimmäistä päivää Eurotourista takana. Vielä ei ole juurikaan satanut, ei yhtään kunnon jumia motareilla. Lämpötila on vaihdellut lämpimän ja kuuman välillä, +30 kieppeillä pysytellyt. 1100 km matkaa kotoa. Tuntuu lomalta ja ihanalta seikkailulta. Huomenna jatkamme Ostravaan."



Sellaista tällä kertaa. Matka jatkuu.

-Johanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti