lauantai 5. lokakuuta 2019

Maisema alkaa kumpuilemaan Ostrava-Maribor

Eurotour Part 2
Päivät nro 3&4 Ostrava-Maribor



Dear reissuvihko:

"Aurinkoinen aamuherätys 6.52. Sikeästi nukuttu yö. Matka kohti Ostravaa ja Tsekkejä voi alkaa. Toivotaan, että säästytään sateelta."

Tiet Puolan ja Tsekkien välillä ovat ruuhkaisia, mutta tällä kertaa säästyimme hienosti jumeilta. Toki, moottoripyörällä voi aina paikan tullen splittailla autojen välistä ja säästää reippaasti aikaa. Koko päivän oli upea aurinkoilma ja matka eteni reippaasti. Yksi naviongelma matkalle sattui, kun A1 tie ei ollut vielä valmis ja Garmin sitkeästi ohjasi sillattomalle tielle.



Reissun ihmeellinen sattuma sattui Puolan huoltoasemalla, juuri kun olimme jatkamassa matkaa. Tutut motoristikaverit saapuivat kotikaupingistamme samalle huoltoasemalle tankkaamaan. Ja juuri kun viikko sitten olimme istuneet meidän takapihalla juttelemassa tulevista reissuista. Eihän tuota ollut uskoa todeksi, niin ihmeellinen tuuri kävi. Kaikista Euroopan teistä oltiin osuttu aivan samalle reitille.



Pari tietyötä sattui koko matkalle, mutta nekin vetivät hienosti. Yhdeksän tunnin matkapäivä helteessä ottaa silti veronsa ja perille saavutua, pitää nyt myöntää, että kyllä sitä melkoisen poikki oli. Majoitukseksi olimme valinneet edullisen pikkuhotellin vähän syrjemmältä keskustasta, mutta oivallisen kadun varrelta, jossa riitti ravintoloita ja katseltavaa. Hotellivalinnassa ratkaisivat 1.moottoripyörälle vartioitu parkki 2.ilmastointi 3.aamiainen&läheisyydessä ravintola 4.sijainti
Ruby Blue on perustason hotelli ja hissistä pitää antaa plussaa. On luksusta painaa nappia ja matkustaa vaivattomasti kolmanteen kerrokseen kädet täynnä kantamuksia ja helteen uuvuttamana.



Päivä nro 4 Ostrava-Mariborg

Aamulla ennen seitsemää herätys, aamiaiselle ja kamat kasaan. Pihasta startti 8.36. Päivän siirtymä 600km. On ollut onni matkassa, tiet vetivät taas upeasti! Täydellinen aurinkosää seurasi mukanamme, mittari näytti +30 astetta. Reitti kulki Wienin vierestä, jossa oli melkoiset massat autoja, monta kaistaa suuntaansa, mutta hienosti toimi homma 120km/tuntivauhdilla. Ostimme Itävallan ja slovenian vignetet pyörään.



Mariborgiin päästyämme alkoi pian sataa ja jaksoi sataa ihan koko illan. Majoitus oli sympaattinen pieni majatalo, jossa meitä oltiin vastassa tervetuliaismaljojen kanssa. Vierasmajoitus Pension Black Baron sijaitsee vähän syrjemmällä keskustasta, rauhallisella sijainnilla aivan suuren tien vieressä. Sinne on helppo saapua ja matkaa on myös helppo jatkaa etelään. Majoituksella on oma ravintola ja huoneista löytyy ilmastointi. Ilmastoinnin perään kuuluttelen heinä-elokuussa matkustettaessa, koska lämpötilat kohoavat silloin helposti yli 30 asteen.



Dear reissuvihko:

"On ollut taas hieno päivä. Ensimmäisiä vuorimaisemia on jo nähty, maasto alkaa polveilemaan. Illalla söimme suolaista pizzaa ukonilman pelotellessa minua. Hotellin kissa tuli syliini silitettäväksi. Ehkä se aisti, minun vähän pelkäävän. Aamulla lähdetään taas aikaisin, Itävaltaa kohti, moikaamaan Seppiä ja hänen perhettään."



Sellaisia kuulumisia silloin

-Johanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti