sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Tour de France Sisteron-Chamberry

Eurotour Part 7 

Näkymä hotellin ikkunasta

 Sinä aamuna teimme koko siihen astisen reissun nukkumisen enkat ja herätys oli vasta 7.45! Se se vasta jotain. Hotel le Tivolin aamiainen oli perinteikkään ranskalainen, makeaa, makeaa ja makeaa. Minulle se kyllä sopii. En tiedä, miten se istuukin itsellä niin tiukassa, että aamiaisella pitäisi syödä suolaista. Kysyn vaan, että miksi pitää? :) Minulle sopii kakkuaamiainen, hillot ja nutellat. Vatsa täynnä kakkua matka jatkui lämpimänä tiistaiaamuna kohti Chamberyä. Suorinta ja nopeinta tietä emme valinneet tälläkään kertaa. Motaria siirtymällä matkaa on vajaa 200km, mutta valitsimme pienet mutkittelevat vuoristotiet, sekä maaseudun rauhan. Helle ja lomauunot nauttivat.


Lyhyet siirtymät puolustavat paikkaansa kyllä huonon sään yllättäessä. Euroopan reissujemme siirtymät, riippuen kuitenkin myös kokonaisuudesta perustuvat usein sykliin pitkä-pitkä-lyhyt-lyhyt-parin päivän yöpyminen-pitkä-lyhyt...eli yritän sanoa, että matkaan sisältyy sekä pitkiä, että lyhyitä siirtymiä. Useimmiten nämä alkupäivien siirtymät ovat pitkiä, koska määränpää on tuolla Italia-Kroatia-Montenegro akselilla. Ja toisaalta koen, että Ruotsi on poikkeuksetta läpiajorangaistus. Tukholman aamulaivalta ensimmäisen päivän siirtymä on Lybeckin tasolle n920km. Lähdetään takaisin Chamberyyn.


Chambery sijaitsee Ranskassa, Rhone-Alpesin alueella. Tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa on arviolta 60 900 asukasta. Kaupunkia ympäröi mahtavat vuoret ja keskusta on vilkas, historiallinen ja hyvin kaunis vanhoine rakennuksineen ja Italian vaikutteineen. Varsinkin juuri tuo historiallinen keskustan alue on valloittavan kaunis!

Hotelliksi olimme valinneet Kyriad Chambery Centren Linkki hotelliin Valinnassa vaikuttivat 1.sijainti 2.moottoripyörän parkki 3.hinta 4.ilmastointi Sen hetkinen hinta ilman aamupalaa oli 76,20. Huone oli siisti ja ilmastointi erinomainen, myös wifi toimi moitteettomasti. Hotellilla myös oma vartioitu parkkihalli. 

Pieni päivälepo, virkistäytyminen ja kaupungille tutustumaan. Iltapäivä kaupungilla, kortteja kirjoitellen hyvän viinilasin äärellä. Ihmisvilinää kauppakadulla, näyteikkunaostoksilla ja valokuvaten, niin se lomalaisen aika kuluu. 



Illallispaikan valitsimme Tripadvisorin sen hetkisten suositusten perustella, sekä ravintolan kotisivuihin perehtymällä. 4 Rue de Roche, Chambery, Le Maharaja. Intialainen ravintola. Hei kuulkaa, jos noilla kulmilla pyöritte niin tässä vinkki vitonen, mene tuonne. Syö Butter Chiken ja ole onnellinen. Minäkin olin. Kaksi alkupalaa, kaksi pääruokaa, pullo punaviiniä ja litra San Pellegrinoa, nafti 60 euroa. Täyttä kultaa. 


Iltakävely hotellille vei meidät vielä aukiolta kantautuvan musiikin äärelle ja jäimme kuuntelemaan jazz esitystä Ranskan tummuvassa illassa. Miten onkaan kaunista tuo ranskalaisten kauniisti soljuva kieli, taustalla vaimeat kaupungin äänet. Lomauunoilla on hyvä. Huomenna matka jatkuisi. Taas jonnekin, jossa emme olisi ennen käyneet. Siitä kaikesta sitten taas seuraavalla kerralla.( Video täälltä )



"Dear reissuvihko. Vatsa on täynnä täydellistä intialaista, mausteista ja tulista. Sielu täyttynyt onnella. Illalla kuunteilmme pienellä rauhallisella aukiolla sielukasta jazzia. En osaa juuri nyt toivoa mitään parempaa. Kaikki on, tässä hetkessä. Tämän hetken minä haluan tallentaa. Huomenna jatkuu. Uusi maa. Hyvää yötä maailma."




-Reissataan taas ensi kerralla. Muihin maihin. Kiva kun olit matkassani- Johanna-

Ps. En minä sinä iltana tiennyt, että seuraavana päivänä näkisin yhden unohtumattomimmista maisemista, koskaan :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti