torstai 4. helmikuuta 2021

Pitkää kylmää Lyypekissä ja kolme hotellivinkkausta

 

Eurotour Part 12 Kotimatka on alkanut


Amsterdam-Lyypekki, reilu 500 kilometriä suoraa motaria. Ei jää juuri mitään kerrottavaa tästä pätkästä. Joskus aikoinaan Saksan moottoriteiden ollessa uusia tuttavuuksia viehätti teissä rajottamattomat nopeudet, ei enää. Hayabusalla yli kahtasataa oli mukava kokemus. Meluisia ne motarit ovat. Vilpoinen matkapäivä, sadetakki, fleece ja pitkähiainen. Silti vilu. Perillä Lyypekissä hyvissä ajoin ennen iltapäivä neljää.


Laskin, että olen yöpynyt Lyypekissä kuusi kertaa. Ja nyt kuvia tähän postaukseen etsiessäni huomasin, että niitähän ei minulla juurikaan ole! Kaupunki on mukava yhden-kahden päivän matkakohde. Sijoittuu esimerkiksi ensimmäiseksi pysähdyspaikaksi Tukholman aamulaivalta tultaessa, mikäli määränpäänä on eteläisempi eurooppa.


Tässä kolme hotellivinkkausta kaupungista. Kaikki vähän erilaisia.

Baltic Hotel Lübeck (hotellin sivut) Kiva perhehotelli kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Hotellilla oma pikkuinen autotalli, josta voit kysyä paikkaa moottoripyörälle. Lämminhenkinen palvelu, kotoisa tunnelma. Hyvä kattava aamiainen. Hinta-laatusuhde kohdallaan. Olen ensimmäisen kerran yöpynyt tässä hotellissa vuonna 2010, kun euroopan reissullamme jäimme "tuhkajumiin" Budapestiin. Silloin etenimme kohti kotisuomea junalla, bussilla ja laivalla. Baltic Hotel tarjosi reissussa väsähtäneille matkaajille silloin erityispalveluna myöhäisen aamiaisen, sekä myöhäisen uloskirjautumisen. Eräänä vuonna saavuimme Travemundeen myöhään illalla ja hotellin Rouva oli meitä yömyöhään vielä vastassa ja luovutti huoneet. Loistavaa palvelua. Hotellia on myös uudistettu vuosien saatossa. Eräänä vuotena, reissumme suunnitelmiin tuli muutos ja majoituspaikat olivat näillä seuduilla täynnä. Soitto Baltickiin ja  saimme juuri remontoidut huoneet, ensimmäisinä käyttöömme. Parvekkeelle ei ollut silloin vielä asiaa-oven avatessa parvekkeelta puuttui vielä kaiteet. 


Toinen kiva yöpymispaikka on B&B Hotel Lübec. Tämä uudehko majoitus sijaitsee myös kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Hotellilla on oma parkkihalli, sekä hissi. B&B Hotellin nimen edessä vähän hämää mielestäni. Aamiaishuone on kuitenkin kaikille hotellivieraille avoin ja majoituksen aulassa on myös respa. Vähän hämäräksi tosiaan jäi tuo B&B etuliite, jonka miellän pieneen majoitukseen sopivaksi. Huoneet ovat erittäin siistit ja ilmastointi sekä wifi toimivat erinomaisesti. Sen vuotinen hinta 79 euroa yöltä oli edullinen, aamupala alle kympin, voin pitää edullisena myös sitä. Tästä hotelliin (klik)


Kolmas majoitus jonka voin vinkata, jos etsit tasokasta majoitusta on Hotel Vier Jahrenzeiten (klik hotelliin) Tämä hotelli on suuri business hotelli, kaikilla mausteilla. Hotelli sijaitsee vanhasta kaupungista 2,5 km ja matka taittuu kätevimmin julkisella, joka lähtee aivan hotellin vierestä. Julkiset ovat helppoja ja edullisia Saksan maalla. Hotellilla on oma parkkihalli ja moottoripyörän saat kätevästi lukittuun tilaan. Näkymät hotellin ravintolasta kaupungin kattojen ylle ovat kerrassaan upeat! Kesällä ravintolassa toimii myös terassi ja kokki grillaa illallista avotulella. Huikea mesta. 


Kotoa tänne, parin mutkan kautta. 

Iltapäivä kaupungissa kierrellen, terasseilla kylmää olutta, vähän tuliaisia. Kaupungin keskustassa on hyvin laaja valikoima kauppoja. Niistä löytyy jokaiselle jotain. Paljon kivijalkakauppoja, erikoiskauppoja, hyvin kattavia urheiluvaatekauppoja. Leipomoja, suklaapuoteja, teekauppoja. 

Jokirannan ravintoloista kauniit näkymät ja varsinkin kesällä ravintoloiden terassit ovat usein hyvin suosittuja. 

Kotimatka oli alkanut. Jäljellä enää Ruotsin läpiajorangaistus, mutta sitä ennen vielä yhdet yöunet ja Tanskan ja Ruotsin yhdistävä huikean kaunis silta. 

Nähdään taas,


Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti